Избрани Новини

Дадоха условно три години затвор за отглеждане на коноп

Държал с цел разпространение марихуана с общо тегло над 30 килограма

Окръжна прокуратура –Благоевград постигна споразумение със защитата на подсъдимия Ж.Г.М. от с.Вълково, общ.Сандански, което съдът одобри.

Ж.М. се е признал за виновен в това, че  на 6.10.2017 г. в животновъден обект в местността „Кошарите“, землището на с. Вълково, без надлежно разрешително съгласно чл. 32 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с общо  тегло над 30 килограма. Стойността на предмета на престъплението е 120 140лв.

На подсъдимия е било повдигнато обвинение и за отглеждане на 124 /сто двадесет и четири/ броя растения от рода на конопа с общо тегло на изсушена листна маса 26,288 килограма. Растенията били открити в оранжерия в животновъдния обект. По това обвинение за извършено   престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК Ж.М. отново признал вината си.  

Със споразумението на  подсъдимия е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, чието изтърпяване е отложено за срок от пет години, както и глоба в размер на 10 000лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов