Избрани Новини

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от Тайландската математическа олимпиада

Гордостта е и за всички дарители с билети за All Stars 2017

Пет деца изпрати Фондация „Димитър Бербатов” за участие във финалния кръг на Тайландската международна математическа олимпиада: Давид Цаков и Огнян Огнянов от София, Демира Недева и Петър Узунов от Пловдив и Ясен Пенчев от Габрово. Те спечелиха право на участие във финала със златните си медали от предварителните квалификации в края на 2017 г. А сега и петимата се завръщат с нови златни медали - от Банкок!

TIMO е престижен математически форум, един от най-трудните. На него среща си дават над 1500 ученици от традиционно силни в математиката страни. На състезанието те решават 30 задачи от пет различни области на математиката – геометрия, комбинаторика, аритметика, теория на числата и логика - за 120 минути.

С успеха на българчетата, освен техните родители и учители, може да се гордее и всеки, който присъства на благотворителния футболен мач AllStars 2017 и с билета си за събитието даде своя принос към бюджета на Фондация „Димитър Бербатов”.

 

Фондация “Димитър Бербатов”: Основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.


„Успелите деца на България” е първият и най-голям собствен проект на Фондация „Димитър Бербатов”, който се реализира ежегодно и целогодишно. Създаден е през 2008 г. в осъществяване на една от основните цели на Фондацията - да стимулира децата в училищна възраст да развиват своите заложби и да им дава шанс и самочувствие да ги споделят със света. В рамките на този проект се връчват първите в България годишни награди за постижения на деца от І до ХІІ клас в областта на изкуствата, науката и спорта. Наградите са с висока стойност, защото кандидатстването става по строги критерии, а оценяването се извършва от експертно и обективно жури.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)