Избрани Новини

Швейцария прати екипировка на доброволците в Ценово

Новините

21-02-2018, 13:08

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от община Ценово почетоха святото дело на Апостола

Помощта е предоставена по инициатива на Националното сдружение на общините и с подкрепата на българското посолство в Швейцария

Доброволното формирование в Ценово е единственото от Русенска област, което получи ново оборудване и екипировка. Дарението е предоставено от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария. Помощта беше разпределена между девет действащи отряда от цялата страна. Доброволците от Ценово вече разполагат с нова помпа за отводняване, оборудвана с необходимите шлангове и накрайници, крик за повдигане на конструкции, специални колани за придържане при изкачване на височини, гумирани панталони и якета, които предпазват при извънредни ситуации. Дарението допълва екипировката на нашето формирование, което функционира пълноценно от началото на 2012 година, и ще осигури безопасността на доброволците, съобщи ръководителят на отряда Снежина Монева.

Помощта е предоставена по инициатива на Националното сдружение на общините и с подкрепата на българското посолство в Швейцария. Дарението беше връчено от главен комисар Никола Николов – директор на Националната служба за пожарна и аварийна безопасност, на официална церемония в столицата. Той сподели, че и в бъдеще доброволните формирования могат да разчитат на неговата подкрепа и помощ, защото доброволците са рамо до рамо с пожарникари при по-големи произшествия. Особено в малките и в по-отдалечените населени места не са рядко случаите, когато екип на доброволния отряд пристига преди униформените и веднага  започва с неутрализирането на извънредната ситуация.

В доброволното формирование от Ценово участват 10 души. Оборудвани със собствен противопожарен автомобил, доброволците са участвали в десет акции за потушаване на пожари и овладяване на критични и извънредни ситуации през миналата година. Дейността на отряда от Ценово получи изключително висока оценка от експертите в противопожарното дело, а ръководителката му Снежина Монева е носител на престижното отличие „Пожарникар на годината“ през 2017 година.  

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов