Избрани Новини

Пловдив почете 145 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата

Мисия Пловдив

19-02-2018, 16:55

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Водещ на възпоменателното честване бе актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Стефан Попов

С панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес в Пловдив беше почетена 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски.
Водещ на възпоменателното честване бе актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Стефан Попов, слово пред паметника произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" – доц. д-р Владимир Янев.
В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членовете на комитет „Родолюбие“ и Общински комитет „Васил Левски“, ученици от спортното училище „Васил Левски“, много граждани, политически и обществени организации.
За да почетат паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха кметът на град Пловдив инж.Иван Тотев, областният управител на област Пловдив – Здравко Димитров, председателят на Общински съвет-Пловдив – Савина Петкова, народни представители, кметове на райони, заместник-кметове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов