Избрани Новини

Отбелязваме 145 години от гибелта на Васил Левски

Общество

18-02-2018, 09:16

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В неделя почитаме паметта и примера на Левски

В столицата от 17.30 часа от паметника на Васил Левски ще започне шествие поклонение пред личността и саможертвата на Апостола на свободата

Отбелязваме 145-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Паметта му ще бъде почетена с тържествена заря проверка в Ловеч – градът, който Левски определя за своя революционна столица. На събитието, което започва в 18,30, ще присъстват председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, политици и общественици.

Паметта на Апостола ще бъде почетена и в родния му град Карлово. В 18 часа там започва възпоменателната церемония. Участие в нея ще вземат вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов и други.

В столицата от 17.30 часа от паметника на Васил Левски ще започне шествие поклонение пред личността и саможертвата на Апостола на свободата, организирано от партия НФСБ. А Националният военноисторически музей от 10.30 часа и от 14.00 часа ще представи на своите посетители безплатно най-успешната си образователна програма: Васил Левски – вчера и днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)