Избрани Новини

Министър Димов: Важна е местната общност какво мисли

"Процедурата за строителството на нов лифт в Пирин не е напреднала", допълни министърът

Процедурата за строителството на нов лифт в Пирин не е напреднала, защото все още трябва да се издадат поредица от нормативни документи и чак тогава може да се престъпи към процедурите по оформянето на цялата документация. Това подчерта в предаването „Седмицата“ по Дарик радио министърът на околната среда и водите Нено Димов.
„До този момент е заявено устно и през медиите желание на инвеститора само за строителството на втори лифт“, заяви Нено Димов. „Ако е дадено инвестиционно предложение за строителството на втори лифт и за да се мине през всички законови процедури, ще бъдат необходими около три месеца, за да се оформят документите, посочи министърът на околната среда и водите. Ако това решение се обжалва и се мине през съда, то това ще отнеме поне 2 години“, каза още Нено Димов.
На въпрос ще го накарат ли протестите да промени позицията си относно нови лифтове и ски-писти, той отговори: „Когато г-н Каракачанов ме покани на разговор, след като имаше яснота по управленската програма, която е съчетана между Обединените патриоти и ГЕРБ, бях поканен, за да работя по определена програма, да я приема. И аз работя точно по нея“. „Когато си се явил на избори и са ти гласували доверие да проведеш определена политика, провеждаш именно нея. Когато си се явил на избори и си предложил на избирателите си план, който дори не са ти дали правото да го защитиш в парламента, очевидно българските граждани не искат тази програма. Тя може да е много вярна и съм убеден, че лидерите на тези партии са се явили на последните избори с доброто желание да покажат нещо, което от тяхна гледна точка е било правилно и добро. Говоря за Зелените, за „Да, България!“, за ДСБ – политическите сили, които протестират. Само че то не е прието от голямата част от българските граждани. Те не успяха да прескочат дори 4-процентната бариера. Демократично това означава, че би трябвало да приемат, че това не е посоката, в която голямото мнозинство от граждани иска да се движат. Важна е местната общност какво мисли и да бъдеш смирен пред това решение“, допълни той.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)