Илия Голов е Цар на виното в Петрич (снимки)

Молебен за здраве отслужи архиерейският наместник Ангел Кочев

22-ма винопроизводители от община Петрич участваха тази година в конкурса "Най-добро младо червено вино". Дегустатори от винпром "Мира" – инж. Коста Костов и инж. Мариана Парапанова, оцениха качествата на произведеното вино от реколта 2017-та година.

На първо място те класираха виното от грозде "Каберне" на Илия Голов, който заслужи и титлата "Цар на виното". Наградата получи неговият баща. На второ място в конкурса бе класиран Васил Василев, на трето -  Красимир Пантазиев. Тримата призьори получиха парични и предметни награди и грамоти. Предметни награди и грамоти за участие се връчват още на трима винопроизводители – Симеон Ангелов, Красимир Гецев и Стоян Митов. Молебен за здраве отслужи архиерейският наместник Ангел Кочев, който благослови лозята в община Петрич и пожела да бъде плодородна годината. Зам.-кметът Илко Стоянов поздрави всички стопани, като отчете, че петричкото поле ражда най-хубавото грозде и трудолюбието на лозарите в този район е похвално. След това символично Стоянов извърши ритуалното зарязване на лозата.

В музикалната програма за празника Трифон Зарезан участваха самодейци от читалището в село Кърналово и самодейци от НЧ "Братя Миладинови -1914" гр. Петрич. Гостите на празника бяха почерпени с червено вино и скара, осигурени от Община Петрич. Наградените винопроизводители, които не присъстваха, ще могат да получат наградите си в Общинска администрация – Петрич.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен