Крадци-рецидивисти с нови обвинения за престъпления

Те са извършени в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителни актове срещу извършители на кражби в Благоевград.
С.М. е обвинен за това, че сутринта на 11.06.2016 г. от търговски обект на ул. „Димитър Талев“ в Благоевград отнел кашон с цигари различни марки. Общата им стойност възлиза на 1608 лева. Обвиняемият извършил деянието повторно, след като през 2015 г. му е било определено наказание „Пробация“ от Софийския районен съд.
За незаконно отнемане на чужди движими вещи на съд е предаден А.Т., който на 1.11.2017 г. е бил осъден за друго такова престъпление на девет месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. В рамките само на едно денонощие той извършил нови четири кражби в Благоевград. На 17.11.2017 г. от закачалка до входната врата на кафене обвиняемият взел мъжка чанта с намиращите се в нея портфейл със сумата от 45 лева, таблет, мобилен телефон и дистанционно. Няколко часа по-късно той отнел дамски портфейл от маса в друго заведение.
Същата вечер А.Т.разбил прозорец на автомобил, паркиран на ул. „Христо Смирненски“ и взел от него CD-плеър и флаш-памет. По подобен начин на следващата сутрин той откраднал вещи и от друг автомобил.
Общата стойност на отнетите от него чужди вещи възлиза на 569 лева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен