Избрани Новини

ЮЗДП продължава почистването по границата с Македония

В момента 15 служители работят в землището на петричкото село Габрене

Екипи на Югозападното държавно предприятие продължават работата по отстраняване на дървесна и храстова растителност в 3-метровата полоса по българо-македонската държавна граница.

Дейностите по почистване, поддържане и обновяване на граничната линия започнаха през пролетта на 2017 г., като вече са почистени 59 километра. До крайната точка - връх „Тумба“ в планината Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония, остават около 8 километра. Това е най-тежкият участък, тъй като теренът е силно пресечен с голям наклон. Почистването там ще бъде извършено при благоприятни атмосферни условия. 

В момента 15 служители на ЮЗДП, оборудвани с бензиномоторни триони и храсторези, отстраняват самозалесили се дървета и храсти в участък в достъпната част на Беласица, в землището на петричкото село Габрене. 

Цялостната дейност по почистване се очаква да приключи до началото на юни. От „Връзки с обществеността“ при ЮЗДП припомнят, че през 2016 г. служители на ЮЗДП съдействаха за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)