Избрани Новини

Бюджетът на Банско за 2018 г. в размер на 21 570 640 лева

Той е с 3 милиона повече в сравнение с 2017 г.

21 570 640 лева бюджет за Община Банско за 2018 г. гласуваха общинските съветници по време на проведената редовна януарска сесия. Той е с 3 милиона повече в сравнение с 2017 г. и бе приет с почти пълно единодушие. В инвестиционната програма са заложени 5 077 476 лева, от които 1 827 257 лева държавна целева субсидия. Приоритетите, залегнали в програмата, са изграждането на нова детска градина, продължаване на изграждането на подпорни стени по коритото на река Глазне в Банско, изграждане на пешеходен мост над реката, асфалтиране и рехабилитация на уличната мрежа. Двете основни пешеходни зони в курорта ще продължат да бъдат обновявани – предстои промяната в облика на втория етап от ул. „Пирин”, както и да бъде завършено изграждането на ул. „Гоце Делчев”.
„Стремим се да залагаме балансирани бюджетни параметри, които едновременно да стимулират растеж и подобряване на условията на живот, а от друга страна да запазват финансовата стабилност на общината и нейния висок кредитен рейтинг. Мислим и работим дългосрочно, като това може да се види в инвестиционната програма за настоящата година – ще започнем да изграждаме изцяло нова детска градина с 80 места, ще изпълним корекция на река Глазне, подобряваме облика на града. Това са все обекти, които ще дадат своя положителен ефект за години напред. В този ред на мисли благодаря на общинските съветници за показаната подкрепа при гласуването на най-важната финансова рамка за общината”, коментира кметът Георги Икономов, приетият бюджет за 2018 г.
По време на сесията бе одобрен още отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2017 г., както и годишната програма за управлението й през настоящата. Прогнозно се очакват приходи от 480 000 лева в резултат на нейното изпълнение.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)