Избрани Новини

На съд за жестокото убийство в Самуилово

Извършителят Бл.Митрев се намира в затвора в Бобов дол

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград Бл. Митрев (на 56 години) е предаден на съд за извършено от него убийство по особено мъчителен начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият Митрев живеел сам в къща в с. Самуилово, общ. Петрич. Той често се събирал с приятеля си от детските години Г.З., с когото играели карти и употребявали алкохол.

Около 11 ч. на 10.01.2017 г. двамата отново се събрали в дома на Митрев. Седнали в кухнята на втория етаж и започнали да пият ракия и да играят карти. Към 21:30 часа, когато вече били изконсумирали литър и половина алкохол, по неизяснени причини между двамата възникнал конфликт.

Стопанинът на къщата взел от масата нож и започнал да нанася с особена жестокост и ярост множество силни удари по гърдите на Г.З. За да се спаси от нападението, пострадалият се обърнал с гръб към Митрев и тръгнал по стълбите, за да излезе навън, обаче ударите продължили - по гърба, тила и лявото слепоочие. Въпреки нараняванията З. успял, лазейки, оставяйки следи от кръв след себе си, да стигне до първия етаж. Той паднал по лице на площадка пред входната врата.

В този момент Митрев оставил ножа и взел намиращата се в близост брадва. Воден от желанието си за мъст вследствие на възникналия конфликт, обвиняемият започнал да нанася на Г.З. множество посичания по главата, гърдите и корема. С брадва той частично разчленил тялото на пострадалия в областта на шията, раменния пояс и горната част на гърдите, а след това извършил пълно напречно разчленяване на трупа през средата до нивото на корема, пояса и кръста. Вследствие на острата кръвозагуба, множество прободно-порезни наранявания, Г.З. починал.

Обвиняемият Митрев решил да прикрие следите от извършеното. Той взел платнен чувал, в който сложил ръцете и главата на трупа. След това, осъзнавайки какво е направил, той отишъл в двора на негов братовчед, повикал го и му казал: „Обади се на полицията да дойдат да ме приберат, защото убих Гошо“.

Според заключението на извършената на досъдебното производство психиатрично-психологична експертиза, в деня на убийството обвиняемият се е намирал в обикновено алкохолно опиване, което е улеснило изявата на негативните черти от характера му като мнителност, обидчивост, гневливост. С оглед събраните доказателства, вещите лица не приемат, че поведението на Митрев в инкриминирания момент е в резултат на афектно състояние.

Предстои да започне съдебен процес срещу Бл.Митрев, който понастоящем се намира в затвора в Бобов дол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов