Избрани Новини

На съд за шофиране с несъобразена скорост

Довело е до смърт и физически увреждания на пътници

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.П. за извършено от него престъпление по време на управление на лек автомобил, довело да загуба на човешки живот и средна телесна повреда на пътуващите с него.

Около 7 ч. сутринта на 08.06.2015 г., обвиняемият П. се движил с лек автомобил „Рено Меган“ в посока на движение от гр. Гоце Делчев за гр. Сандански. Той не се съобразил с атмосферните условия, с релефа на местността и състоянието на пътя и при навлизане в десен завой, с мокра пътна настилка, избрал скорост от 60,5 км/ч. Тя била по-голяма от критичната скорост на странично плъзгане на завоя от 47 км/ч, като в тази ситуация водачът не бил в състояние да преодолее пътната крива или да спре.

В резултат на действията си А.П. по непредпазливост причинил смърт на А.П. (на 31 години) и средна телесна повреда на друго лице – Ш.Д., изразяваща се в счупване на тялото на дванадесети гръден прешлен, довело до трайно затрудняване на движенията на снагата. Двете пострадали лица се возели с него в автомобила

Предстои насрочване на делото от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов