Избрани Новини

"Пирин" загуби първата си контрола

С нов вратар отиват на лагера в Турция

ОФК Пирин загуби първата си контрола от зимната подготовка. На тежкия за игра терен в Благоевград зелените допуснаха поражение с 1:2 от Миньор Перник.
Срещата започна с 30 минутно закъснение поради дълбоко замръзналия терен на ст. Христо Ботев в Благоевград, който остана твърд и хлъзгав през по-голямата част от мача.
Майк Кръстев откри за гостите в 13-та минута, след като направи отлично двойно подаване със свой колега. Благоевградчани натиснаха и на свой ред стигнаха до чисти голови положения, като сериозно пропуски направиха дошлият на проби австралиец Даниел Диксън и Анти Рения. Конър Хендерсън също стреля опасно от пряк свободен удар в 32-та минута, а Аймен Суда стреля опасно след самостоятелен пробив малко след това.
През втората част пиринци направиха пълна ротация, а в игра влезе и вторият футболист на проби Стивън Славков. Пирин изравни след хубав гол на Марио Топузов в 49-та минута.
Гостите отново поведоха в резултата едва 7 минути след изравнителното попадение.
До края на мача почти не се стигна до чисти ситуации пред двете врати. В този мач на вратата на Миньор Пк застана титулярният вратар на U19 на Пирин Радослав Ангелски, който направи няколко отлични спасявания. Това се наложи поради травми и на двамата вратари на перничани.
Днес стана ясно и името на новото попълнение на вратарския пост в Пирин. До края на сезона подписа договор Георги Георгиев, който идва от молдовския Дачия. Преди това Георгиев се състезаваше за Ботев Пловдив. Георгиев ще се присъедини към заминаващата група от 23-ма състезатели за лагера в Турция. Дошлите на проби играчи няма да пътуват.
Орлетата пътуват в неделя през нощта за Истанбул, откъдето е и полетът за турското Средиземноморие.
Състав на Пирин днес: Костов, Башлиев, Сандев, Ничев, Попев, Костадинов, Хендерсън, Рения Диксън, Суда и Крилов. След почивката в игра влязоха още Чапов, Тодоров, Паланков, Топузов, Цолев, Траянов, Стефанов, Славков, Михайлов и Христов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов