Избрани Новини

Стотици са туристите в Банско за Световната купа по сноуборд

Хотелите в Банско са резервирани близо три месеца преди състезанието

Стотици туристи пристигат в Зимната столица на Балканите – Банско, за да видят на живо кръга от Световната купа по сноуборд, информира БНТ. Хотелите в Банско са резервирани близо три месеца преди състезанието. Пакетите варират между 120 и 140 лева на ден, като в тях са включени нощувка със закуска и вечеря.
Петя Младенова - управител на хотел: "Хотелът също така предлага извозване до начална станция на всеки половин час на туристите  безплатно. Ползват СПА, които искат да почиват, разхождат се."
Резервации в последния момент няма да се приемат заради запълнения капацитет, казват от туристическия бранш. От днес до неделя пътят до Бъндеришка поляна ще бъде затворен за движение на леки автомобили. Туристите, които искат да наблюдават на живо състезанието, могат да ползват шатъли, които тръгват от начална станция на лифта на всеки половин час. Специалисти от цял свят подготвиха трасето, по което ще се спускат най-добрите сноубордисти от днес до 28 януари.

България ще бъде представена от няколко състезатели. В паралелните дисциплини ще участва носителят на световната купа за 2016 година Радослав Янков. В скоростния сноубордкрос лице на страната ни ще е голямата ни звезда Сани Жекова, пета на олимпиадата в Сочи и четвърта от последното световно първенство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов