Избрани Новини

Представиха новия депутат от ГЕРБ Радослава Чеканска

Тя е от Дупница, педагог, директор на училище, зам.областен управител

На кратък брифинг днес официално бе представен новият народен представител от ГЕРБ за Кюстендилски избирателен район Радослава Чеканска. Пред медиите и обществеността Чеканска бе представена от областния координатор на ГЕРБ - Кюстендил и народен представител Кирил Калфин. "След оставката на Ивайло Константинов тя е човекът, който заема неговото място в парламента. Предполагам, че всички я познавате - Радослава Чеканска е от Дупница, педагог, директор на училище, зам. областен управител. Тя е човек, който в детайли познава работата на администрацията; професионалист, на когото изключително много разчитам. Тя може да се справи добре и да продължи това, което колегата Ивайло Константинов започна", с тези думи Кирил Калфин представи новия си колега народен представител от ГЕРБ.

Пред медиите Чеканска сподели, че за нея не е само чест и привилегия да бъде гласът на Кюстендилска област в парламента. "Това е една огромна отговорност и аз съм изключително благодарна, че до мен има човек като г-н Калфин. Човек, който е с изключително голям опит в парламентаризма; човек, който е отговорен и е отборен играч. И вярвам, че заедно ще постигнем добри резултати за област Кюстендил", заяви Радослава Чеканска. Тя поясни и в кои комисии е член - по вероизповедания и правата на човека и в Комисията по култура и медии.

Чеканска посочи още, че познава проблемите в региона, тъй като е била заместник-областен управител на Кюстендил. "От Дупница съм, имам слабост към Дупница, но ще работя за целия регион", категорична бе тя.

Новият народен представител обясни още, че с помощна на Калфин и областния управител Янев са задвижени процедурите през МС, за да може Община Дупница да получи т.нар. бивш КЕЧ - военен имот в централната градска част, и да бъдат реализирани инвестиционни намерения.

По време на брифинга стана ясно, че народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска ще имат среща с министъра на образованието, за да бъде прехвърлена на община Сапарева баня собствеността на имотите на бившето държавно училище в града, което вече се обедини с общинското, за да може да се кандидатства с проекти по европейски програми.

Пред медиите Чеканска поясни, че й предстои първа приемна с граждани утре, на 23 януари, в община Дупница. Тя пое ангажимент да организира приемни за граждани в различни общини всяка седмица, част от които съвместни и с Кирил Калфин.

По време на пресконференцията Кирил Калфин коментира и инвеститорския интерес за публично-частно партньорство с община Кюстендил относно терена на бившето военно поделение в града. Инвестицията в туристически и спортен комплекс ще бъде за над 50 млн. лв. Калфин, който съдейства за реализирането на този мащабен проект, поясни, че става дума за хотели, ресторанти, басейни, спортна зала и други атракциони. “Очаква се решение на Министерския съвет, за да се прехвърли собствеността на имота на общината”, коментира депутатът. Той припомни, че последните изменения в Закона за държавната собственост изискват разписани инвестиционни намерения от общините, който да бъдат реализирани в рамките на 5 години, в противен случай, имотът отново би станал държавна собственост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов