Избрани Новини

Григор Димитров: Пожелах късмет на Ник Кириос

Двамата се уважаваме много

Григор Димитров изигра перфектен мач и се класира на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Третият поставен Димитров победи  със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(5) 17-ия в схемата представител на домакините Ник Кириос,съобщи БФ Тенис. Срещата на "Род Лейвър" в Мелбърн продължи три часа и 25 минути.

В шестия гейм Гришо имаше три точки за пробив, но Кириос успя да ги спаси. Без други възможности за пробив се стигна до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 4:2 точки за българина. Гришо поведе с 6:3 и след двойна грешка на Кириос спечели първата част за 54 минути.

Димитров направи първия пробив в мача, за да поведе с 4:3 в следващата част. Веднага след това Гришо затвърди на нула. При 5:4 Димитров сервираше за сета, но Кириос направи рибрейк. Така си стигна се до втори тайбрек. Григор поведе с 4:2 при размяната на полетата. При 6:4 българинът имаше два сетбола и успя при първия още.

В началото на третия сет Григор стигна до брейк пойнт, но Кириос се спаси. При 2:2 Кириос успя да пробие и до края на сета успя да защити преднината си.

Димитров стигна първи до пробив в четвъртата част за 5:3. При този резултат Гришо сервира за спечелване на мача, но Кириос върна пробива.

Така се стигна до трети тайбрек. Смяната на полетата дойде при 3:3. Гришо спечели следващите три точки и стигна до три мачбола като успя да реализира втория.

Григор Димитров завърши с 64 печеливши удари, 16 от тях асове, докато австралиецът направи 76 уинъра, от които 36 директни точки от сервис.

На четвъртфинал българинът очаква Кайл Едмънд, отстранил Андреас Сепи в четири сета.

Димитров води с 2-0 победи срещу Едмънд. В Бризбън, на 5 януари тази година, Гришо се наложи над британеца с 6:3, 6:7(3), 6:4 на четвъртфинал. През 2017 г. Григор спечели във Вашингтон със 7:5, 4:6, 6:3.

Григор Димитров отговори на въпроса, който си зададоха мнозина след победата му над Ник Кирьос на 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън. След края на мача Гришо прегърна съперника си, а двамата си казаха нещо.

"Винаги съм искал подобни разговори да остават между нас. Няма нужда от това. По-добре е да остават лични. Пожелах му късмет, да вярва в себе си и да продължава да играе. Останалото ще си остане между нас. Когато сме извън корта, двамата се уважаваме много. Говорим си в съблекалнята и така нататък. Мисля, че е важно, играем тази игра, за да се забавляваме, да се наслаждаваме. Знам, че е голяма битка на корта, но сме хора преди всичко. Да, съревноваваме се там, но на първо място трябва да сме човечни", коментира Григор.








Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов