Избрани Новини

Н. Нанков: 30 км от АМ "Струма" ще бъдат завършени предсрочно

Аз съм убеден, че 2018 година ще бъде освен годината на толтаксите, а и на "Хемус"

АМ "Струма" ще бъде завършена през 2018 година - без участъка в Кресненското дефиле и тунела "Железница", обяви в сутрешния блок на БНТ регионалният министър Николай Нанков. По думите му, тази година започва строителството на още 30 км. от АМ "Хемус".

"Правителството планира и разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив, откъдето само за едно денонощие по Коледните празници 30 000 автомобила са напуснали София. По предписание на Европейската комисия ще се ремонтират и всички опасни тунели по магистралите - "Ечемишка", "Топли дол" и "Траянови врата"", каза още регионалният министър.

"Аз съм убеден, че 2018 година ще бъде освен годината на толтаксите, а и на "Хемус", тъй като стартираме реалното, физическо изпълнение на 26 км. 9,3 западна страна от Ябланица до п.в. Боаза до Тетевенския разклон, образно казано. Проектираме още 50 км. - ще стартираме с тръжните процедури за избор на изпълнители до разклона за Плевен и от източна страна - Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с реалното строителство през 2018 година", коментира той.

"През тази година ще бъдат довършени и 30 км. предсрочно от АМ "Струма" и те ще бъдат въведени в експлоатация, тоест ще бъдат открити и ще функционират в рамките на тази година, есента на 2018 година", уточни регионалният министър. "Паралелно с това вървим с тръжните процедури по "Железница". Знаете събитията там отпреди 1 година, когато изчезваха документи. Довършваме тази процедура", обясни още Николай Нанков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов