Избрани Новини

Как един мюсюлманин приема християнската вяра и става свещеник в Добрич? (видео)

Историята на отец Емануил започва в храм "Св. Троица"

Историята на отец Емануил започва в храм "Св. Троица" в Добрич. Тогава един мюсюлманин решава да се посвети на Господ. Как Ерхан става отец Емануил и колко дълъг е пътят от исляма до християнството?

Има нещо магическо в историята на свещеника, който се отказва от Аллах, за да служи на Господ. До християнското си кръщение отчето живее с мюсюлманското си семейство.

"С името Ерхан живея до 33 години - до 2009 г. Кръстих се тогава с името Емил. Мога да кажа, че съм живял в семейство на фанатизирани мюсюлмани - свинско не се консумираше", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Отецът избира християнка за съпруга, но Господ не ги дарява с деца. Докато работи като строител в храм, Ерхан започва да поглежда към православието.

Постепенно той започва постоянно да посещава божието място и да се моли за съпругата си и други хора, независимо, че е мюсюлманин. Това е моментът, в който Ерхан става Емил, а след учението си в Семинарията приема името Емануил.

По време на обучението си той не вярва, че ще стане свещеник. Подава документи на шега, за да уважи искането на своя кръстник - отец Стоян.

Въпреки това няколко месеца по-късно става Божи служител, а след известно време става и предстоятел на храм "Св. Троица" в Добрич.

Днес свещеникът се грижи както за храма, така и за социалния дом и неделното училище. Приема обрата в живота си като божия воля и смята, че Господ е един, без значение каква религия изповядваш.

Източник: bgonair.bg

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов