Избрани Новини

Бай Ганьо покорява София!

Животът

16-01-2018, 08:31

Снимка:

ДТ "Н.Коканова" Дупница

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След Европа-та "Бай Ганьо" идва и в Благоевград

Бай Ганьо пристига и в Банско

Днес се играе 112-тото представление в Сатиричния театър в памет на Георги Калоянчев!

Пиесата "Господин Балкански" от Георги Данаилов ще се играе и в София.
Гостува ОДТ "Невена Коканова" - Дупница. Постановка - Никола Петков,
сценография - Георги Славков, музика Юрий Ступел, участват Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев, Ивайло Захариев, Иван Иванов, Светослав Пеев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и Виктория ЯневаСумева, Снежана Малковска, Виктория Янева.

Бай Ганьо е една от най-прочутите роли, изиграни от Георги Калоянчев.
Човекът, който казваше като своя герой Бай Ганьо „Жив съм, ваш съм“, на 13 януари 2018 трябваше да навърши 93 години. Но си отиде на 18 декември 2012. Не успя да гледа на живо спектакъла на Никола Петков, в който главната роля е поверена на по-големия му син Ивайло. Когато излезе премиерата, великият актьор вече имаше необратими проблеми с краката. Но Люба Пашова, която играе в „Господин Балкански“, „качи“ постановката в лаптопа си, отиде в Банкя и я показа на Калата, докато той отдъхваше във вилата. Някъде тогава той каза на първородния си наследник: „Можеш да играеш Бай Ганьо по-добре или по-зле от мен, но никога като мен“. Защото Калата беше наистина уникален. Още повече че Георги Данаилов пише пиесата по класиката на световния Алеко за 60-ия рожден ден на звездата от Сатирата.
„Господин Балкански“ на Никола Петков записа 96 гастрола из България – след всеки от тях публиката си спомня за Калата. Трупата гастролира в Кипър, Гърция, Сърбия, Македония, Германия, Англия, Австрия, Белгия, САЩ, Канада, където интересът и възторгът на публиката са толкова искрени, че се налага актьорите да изнесат допълнителни представления. Лили Иванова и Христо Стоичков са сред най-големите фенове спектакъла. Поппримата особено харесва изпълнението на Веселин Цанев, който е Гочооглу. „Всичко звучи така, като че ли е писано за днес“, пък е лаконичният коментар на Камата. Двете мегазнаменитости поздравяват артистите в гримьорните им след овациите.
Тази вечер ще се изиграе 112-тото представление в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в памет на Георги Калоянчев!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов