Избрани Новини

Премиера на "Зън-зън злосторниците" в плевенския театър на 15 януари

Това е втора реализация на текста на Керил Чърчил в света след премиерата в Royal Coart Theatre, Лондон

На 15, 18 и 25 януари ще се състоят първите представления на новия спектакъл на ДКТ "Иван Радоев" - Плевен "Зън-зън злосторниците". Концепцията и реализацията са дело на Младен Алексиев по пиесата на Керил Чърчил Ding Dong the Wicked. 

В ролите зрителите ще видят Анелия Стойнова, Антъни Пенев, Асен Данков, Георги Енчев, Диана Ханджиева/Бориса Сарафова, Икеолуапо Адейери/Рейчъл Асибей, Нина Илиева-Петкова. Сценография и костюми - Константин Вълков, авторска музика - Калин Николов.

Премиерата е на 15 януари от 19.00 часа.

Това е втора реализация на текста на Керил Чърчил в света след премиерата в Royal Coart Theatre, Лондон, Обединеното кралство през 2012 г. "Интерактивен, съвременен спектакъл на границата между театър и кино: посредством предварително заснети видео епизоди, действието в "Зън зън злосторниците" се развива не само на сцената пред зрителите – град Плевен е
превърнат в игрова площадка за актьорите и техните персонажи. Две различни семейства в две различни държави изпращат две различни момчета на война. Какво стои зад тази история? Предстои да разберем...", се посочва в представянето на пиесата.

"Докато първата сценична реализация на Ding Dong the Wicked в Лондон извежда единствено специфичната игра на пиесата с езика и трае едва 25 минути, ние използваме текста като основа за създаването на една хибридна сценична форма като в серия артистични намеси въвличаме целия град. Защото това са въпроси валидни за всеки град: Родина какво е? Струва ли си за страната си да се умре? Трябва ли отечеството да се защитава? Моя крепост ли е моят дом? Могло ли би да бъде мирно време? Защо тогава то мирно никак не е?", казва режисьорът Младен Алексиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов