Избрани Новини

Камерна опера Благоевград започва амбициозно 2018-та година

Подготвят операта на Чимароза "Капелмайсторът“

Камерна опера Благоевград започва амбициозно 2018-та година.
„През изминалата 2017-та година ние надраснахме желаното, защото се случиха прекрасни гастроли в Камерна опера Благоевград“, заяви за Blagoevgrad.utre.bg директорът й маестро Петър Радевски.  „Гостуваха джаз формацията на Свилен Иванов, приятели от Италия, които по традиция идват да концертират. Аз съм горд, че ръководя този оркестър, защото световно известни музиканти, музиканти в първата десятка на Европа, идват да свирят с нашия оркестър. Направихме чудесни концерти, които се посрещат добре от музикалната публика в Благоевград. Оркестърът излезе от този пашкул, в който се намираше от толкова години, повтаряше и свиреше едни и същи неща. Сега ние свирим съвременна, модерна музика, предлагаме романтици-класици, които се изпълняват по различен начин, каним гост-диригенти и изпълнители, което е изключително важно и за самата култура на музикантите“, допълни Радевски.
До края на сезона - 30 юни т.г. – Камерна опера Благоевград ще направи /на 30-ти януари или в първите дни на февруари/ операта на Чимароза „Капелмайсторът“. През февруари и март операта има образователни концерти, готви се паралелно и Великденския концерт, за първи път с една много модерна част – ще прозвучат Бранденбурските концерти, концерти за камерен оркестър на Бах, „Годишните времена“ на Вивалди – една изключителна програма.
Всеки месец ще се правят концерти в Общинската художествена галерия на Благоевград, традиционно Камерната опера ще участва и в културната програма на Община Благоевград през месец май.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов