Избрани Новини

Европейският шампион Илиан Томанов извади кръста в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пожела успех и благоденствие на всички жители

Състезателят и европейски шампион по таекуон-до  от клуб „Фолкън” Илиан Томанов извади Богоявленския кръст от водите на река Благоевградска Бистрица. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов целуна светинята за здраве и пожела успех и благоденствие на всички жители.
Преди ритуала общинското ръководство, начело с кмета Камбитов, заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки” Антония Методиева, запали свещ и се помоли за успешна година в благоевградския храм „Въведение Богородично“, където бе осветен  Богоявленският кръст. Той бе хвърлен от  игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, който отслужи и литургия.
Десетки ентусиасти се хвърлиха в ледените води на Благоевградска Бистрица. И тази година групата от „Плаж махала“ спази традицията и се хвана на „Ледено хоро“.
След ритуала, благоевградските свещеници, предвождани от игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, осветиха бойното знаме на Военно формирование 26 400 на площад „Македония”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)