Избрани Новини

Мартин Митев: Не е фатално днешното неприемане на план-сметката за сметосъбиране

Това коментира председателят на Общински съвет - Плевен

"Не е фатално днешното неприемане на План-сметката за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 г.“.

Това коментира председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, след като местният парламент днес не прие предложението за План-сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 година.

"План-сметката на практика е един програмен документ, който регламентира как да се разходват събраните средства по дейности съгласно Закона за управлението на отпадъците. Задължението на кмета по закон е да внесе до края на предходната година План-сметката за следващата година и той е изпълнил това свое задължение. Това, че тя не бе приета днес, не означава в никакъв случай, че община Плевен ще затъне в боклуци. Да, за мен лично бе малко нелогично поведението на някои колеги общински съветници, които без да се аргументират днес гласуваха против предложението. Смятам обаче, че през януари Община Плевен ще има План-сметка за 2018-та. Този документ е важен елемент от бюджета и приемането му по принцип трябва да предхожда приемането на бюджета, който също предстои да обсъждаме на януарска сесия“, заяви Мартин Митев. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов