Избрани Новини

Учредява се инициатива "Децата на Сандански“

Изявили се деца и младежи ще бъдат отличени на специална церемония

По инициатива на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и с институционалната подкрепа на Община Сандански се учредява инициатива „Децата на Сандански“. Тя има основна цел да отдаде внимание на деца и младежи, които през изминалата година са показали заложби в областта на образованието, изкуствата или спорта.

Всички те ще бъдат отличени на специална церемония, която ще се проведе този петък (22 декември), от 16:30 часа в Парк Хотел Пирин, гр. Сандански.

С помощта на Община Сандански е направен преглед на децата и младежите от региона, които през изминалата година са завоювали призови места на олимпиади, състезания, конкурси и др., за да бъдат селектирани повече от 40 участника, които ще бъдат наградени в рамките на първото издание на „Децата на Сандански“. Те са условно разделени в три категории: „Посланик на Сандански“; „Бъдещето на Сандански“ и „Младите лъвове на Сандански“. За разлика от други конкурси, обаче тук няма да има първо, второ и трето място, защото всички те вече са показали, че са победители.

Организаторите се надяват проявата да се утвърди като ежегодна, а инициативата да се насърчават и открояват талантите на Сандански, да продължи да се развива и надгражда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)