Избрани Новини

Коледни свещи направиха за базара в помощ на малката Мартина

Благотворителната работилница се проведе днес в Православния информационен център в Благоевград

Благотворителна работилница проведе днес от 18 часа Православният информационен център в Благоевград. Ще бъдат изработвани ръчно коледни свещи за благотворителния базар "Деца подаряват Коледа".
“Деца подаряват Коледа” е благотворителна инициатива, организирана от местни ученици-доброволци по проект “Доброволческа академия” и екипът на сдружението. Инициативата е благотворителен базар в помощ на малката Мартина от Банско, която се нуждае от 70 000 лв. месечно за рехабилитация в Израел.
Всички събрани средства от базара ще бъдат дарени по дарителската сметка на Мартина. След приемане на хапче в желатинова капсула, 3-годишната Мартина изпада в кома. След месец лечение в България се установява, че лекарите не могат да й помогнат и бива транспортирана в Турция. Лекарите регистрират хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шънт. След направената операция в Турция Мартина се нуждае от специализирана рехабилитация в Израел, която струва 70 000 лева на месец, която е непосилна за семейството. След няколко благотворителни кампании сумата за лечението до края на месец декември е събрана. Ако сумата за лечението за месец януари не бъде събрана, Мартина ще трябва да прекъсне своето лечение. Нека заедно помогнем на едно малко ангелче да оздравее!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)