Избрани Новини

Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки

Операцията се проведе в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска област

При съвместна операция на Военно-окръжна прокуратура - София, ГДБОП - МВР и Военна полиция, която се проведе едновременно в различни населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области, бяха задържани ръководителя и всички участници в организирана престъпна група, създадена с користна цел и занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

При операцията, проведена на 13 и 14 декември,  бяха задържани ръководителя и останалите  четирима членове на групата, измежду които има военнослужещ. Задържаните бяха привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 321, ал. 3 и чл. 234, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Военни прокурори и следователи, военни разследващи полицаи, агенти на ГДБОП и ГД „Митници“  претърсваха часове наред апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата за престъпната им дейност, продължила от месец април 2016г. до задържането на групата.

В резултат на съвместната операция бяха намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари /50 стека/ с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.

По искане на прокурора, вчера, Софийският военен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник военния съд определи марка за неотклонение парична  гаранция в размер на  3 000 лева. Разследването продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)