Избрани Новини

Ученици в Разлог стартираха нов европейски проект

Той е на тема "Създаване на дигитална среда на обучение"

ОУ „Никола Парапунов” - Разлог стартира нов европейски проект "Създаване на дигитална среда на обучение".

Проектът е по програма Еразъм + , Ключова дейност 2 - Стратегически партньорства, с координатор за българското училище - Йорданка Крънчева, старши учител по английски език. Партньори в проекта са страните Полша, Италия и Турция.
В проекта ще вземат участие ученици от прогимназиален етап, които ще имат възможността да научат повече за кодирането, а също така ще придобият умения за четене и писане на технически компютърен език. Така ще могат да използват компютърните си познания за по-лесното усвояване на учебния материал, докато развиват творческите си способности, разбирайки по-добре какво е логика и следствие и прилагайки го докато играят.
Детайлите от начина за провеждане на обучението на учениците бяха уточнени на първата транснационална среща, която бе проведена в Истанбул, Турция. На срещата взеха участие представители на всички партниращи си училища.

Заниманията ще бъдат провеждани от Анна Панкова, старши учител по информационни технологии, Катерина Радева, учител по география и Иван Мишков, учител в ЦДО. Благодарение на проекта тези учители преминаха курс на обучение и получиха сертификати, за да могат да обучават учениците на компютърно кодиране.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)