Децата на Благоевград творят на Детския коледен панаир

Панаирът продължава и утре

Първият ден от Детския коледен панаир привлече стотици деца във фоайето на Младежкия дом. Инициативата, организирана от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева, се провежда в рамките на два дни, като финалът ще бъде поставен с разбиване на празнична пинята към 16:00 часа  утре.
Вълшебството на Детския коледен панаирен дух се пренася в Благоевград за четвърта поредна година.
В рамките на панаира деца с  помощта на аниматори майсторят, правят коледни сладкиши, изработват картички, календари и т.н.
Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, като всяко дете може да направи празнична свещ по свой дизайн, в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влиза направата на атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.
Сред любимите атракции е и  традиционното  ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври.  В програмата са включени още и  архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.
Част от изработените артикули ще бъдат изложени по време на Коледния базар, който отваря врати на 27 декември 2017 година.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"