Избрани Новини

Деца учат за опасните секти и как да се опазят от тях

В благоевградските училища се провеждат беседи на тема "Нови форми на зависимости и психически манипулации сред младежите“

Инициативата е на Центъра за проучване на нови религиозни движения в София, който активно работи в областта на проучване и превенция на сектанството. Партньор в провеждане на срещите сред подрастващите е Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград с подкрепата на Регионалното управление на образованието в Благоевград.
Беседите са насочени към ученици от средните и горни курсове на обучение и целят да информират младежите за опасните религиозни движения и начините да се предпазят от тяхната вербовка. Първата разглеждана тема е „Най-опасните секти в историята“ и представя на учениците кратка история на 10 най-опасни секти, довели до много човешки жертви.
В седмицата преди Рождество Христово активно се включиха ученици от шестите и седмите класове на VIII СУ “Арсени Костенцев“, организирани от педагогическия съветник Жулиета Думбанова, които бяха заинтригувани от представената презентация и зададоха много въпроси по темата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)