Коледна надежда за Мартина изпратиха децата на Банско

Събраха на концерта си 2 507 лева за лечението й

Под този надслов в Банско бе отбелязан Международния ден за човешка солидарност – 20 декември.
За втора поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско обединява деца от всички възрасти и училища на една сцена в обща благотворителна кауза.
С голяма всеотдайност и с много обич и съпричастност децата се включиха в концерта с песни, танци, традиции и музикални изпълнения на пиано и тамбура. Отправиха от сцената топли слова, които стигнаха до душата на всеки зрител. Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, СУ „Неофит Рилски” и ГТ „Алеко Константинов” освен в концерта се включиха и в организирания благотворителен базар с картички, сувенири и лакомства. И въпреки че от месец септември банскалии събират пари за малката Марти, те за пореден път отвориха сърцата си. Общата сума, която се събра на концерта и се преведе по сметката на майката, е 2 507 лв. С голямо удоволетворение и гордост си тръгнаха участниците в базара от СУ „Неофит Рилски”, които успяха да съберат 822 лв., а от кутията, поставена в училището им, събраната сума бе 300 лв.
В концерта взеха участие още деца от ОДЗ „Здравец” – Банско, ученици от Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия, ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места и възпитаници на школите по пиано и танци към Читалище „Никола Вапцаров”.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"