Избрани Новини

Установиха нарушения на сеч в землището на село Бистрица

Четирима служители на "ДГС Дупница” са наказани дисциплинарно за неупражнен контрол

Нарушение при провеждане на сечта в дърводобивен обект в землището на с.Бистрица установиха служители на Югозападното държавно предприятие и „ДГС Дупница” при теренна проверка. Обектът е спечелен на търг от фирма „СКАД-83” ЕООД, която извършва дърводобивна дейност.
Всички дървета, предвидени за сеч, са маркирани с контролна горска марка в основата на стъблата. Отсечени са предимно такива с по-голям диаметър, за които има предположение, че са допълнително маркирани. Повалени са групи от три до пет дървета, в резултат на което в насаждението са оформени празни пространства, в нарушение на изискванията за предвидената сеч.

При извършената пълна инвентаризация на сечището е установено, че 41,95 куб. метра едра строителна дървесина е експедирана като средна дървесина. Това е причинило имуществена вреда на стопанството в размер на 1120 лв. без ДДС.

Четирима служители на „ДГС Дупница” са наказани дисциплинарно за неупражнен контрол при добива и експедицията на дървесината, както и за пропуски в извършеното маркиране.

За констатираните нередности е сезирана Районната прокуратура в Дупница. Сечта в обекта е спряна до приключване на всички проверки.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)