Избрани Новини

Банско излезе на протест в защита на своето развитие

Включиха се и кметовете на общините Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни

Жителите на Банско, водени от кмета на Банско, Георги Икономов, както и кметовете на общините Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни, затвориха Главен път Е-79 миналата вечер. Протестът бе в отговор на исканията на природо-защитниците да не се развива ски зона Банско и да не се изграждат нови съоръжения в концесионната зона. Протестиращите бяха подкрепени също от кметовете на Гоце Делчев, Белица и Гърмен, които бяха възпрепятствани да присъстват, но заявиха своята съпричастност. На място бяха и народните представители от Благоевградска област Александър Мацурев и Атанас Стоянов.

С плакати и скандирания „Народът на Банско срещу зеления рекет”, „Българите срещу зелената мафия” и „Искаме бъдеще за децата си”, протестиращите заявиха своята категоричност „ЗА” развитието на Банско и „Против” псевдоеколозите, които се намесват в регионалното развитие, без да успеят да извадят нито един екологичен довод.
„Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата “Банско”! Кметове, независимо от своята партийна принадлежност, подкрепят безусловно развитието на ски зона Банско! Защото знаят, че това е поминък, това са работни места и просперитет за целия регион и аз им благодаря!
Чий глас трябва да бъде чут?!?
Чии интереси трябва да бъдат защитени?!?
Докога шепичка хора, непредставляващи никой освен себе си, защитавайки единствено небългарски интереси, ще пречат на развитието на цял един регион?
Време е за решения!”, заяви Икономов пред събралото се множество.
Стана ясно, че протестните акции ще продължат, за да бъде чут гласа на Югозапада, когато се взимат стратегически решения за развитието на региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов