Избрани Новини

Благоевградски пианист с концерт във Виена тази вечер

Благоевград Лайф

14-12-2017, 13:00

Снимка:

bohemia.bg

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиано ще звучи и на Мусала

Малки пианисти от Банско получиха поредно признание за таланта си

Симеон Гошев получава признание в много европейски страни с оригиналния си талант

Младият благоевградски пианист Симеон Гошев тази вечер изнася концерт във Виена. Това е вторият концерт, който талантливият музикант изнася в австрийската столица. Първият беше на 1 декември. Репертоарът се състои от пиеси на Моцарт, Лист, Яначек.

Симеон Гошев през септември тази година получи 3-та награда в международния конкурс по пиано, организиран всяка година от международната академия в Бърно, Чехия, и награда за най-добро изпълнение на произведение на един от най-значимите чешки композитори Леош Яначек, който е и патрон на конкурса. Затова и навсякъде, където изнася концерти, задължително организатори и рублика искат да чуят това негово наградено изпълнение на Яначек.

Благоевградсккият пианист е приет в Университета за музика и сценични изкуства във Виена на 17-годишна възраст. Получава бакалавърска степен в класа на проф. Стефан Владар. Става стипендиант на Фондация "Джоузеф Виндиш" в Австрия и завършва магистратура. Получава признание в много европейски страни с оригиналния си талант. Има студийни записи и много национални и международни награди. В репертоара на концертните си изяви винаги включва българска класическа музика, защото според него тя е на изключително високо ниво, но почти непозната за света.

В идната година по всяка вероятност ще изнесе концерти в Плевен и Пловдив, но всичко е все още в период на преговори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)