Избрани Новини

Детелин Далаклиев обмисля да отвори боксова школа в Плевен

Световният шампион от Милано 2009 иска да продължи да помага на българския бокс

"Спрях с бокса преди почти повече от две години. С бизнес няма да се занимавам, но обмислям да отворя боксова школа в Плевен." Това разкрива световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев в интервю за вестник "България днес".

Именитият ни спортист неведнъж е споделял, че иска да продължи да помага на българския бокс и в момента работи усилено над реализацията на идеите си.

"Човек се ражда със спорта в кръвта. Да отидеш един път до залата или дори една или две години да прекараш там не означава, че си спортист. Или това живее у теб и искаш да постигаш нещо, или просто не става. Много пъти съм казвал, че спортистите имат нещо различно в очите. Спортистът живее за спорта и не гледа различни неща встрани. Той тренира и иска да се развива. За жалост в последните години нещата се промениха. Всеки иска да кара мерцедес и да е богаташ. Това за мен е много объркващо. Спортистът е спортист. Не казвам, че не трябва да получава заплащне, но парите се получават при добре свършената работа", казва още Далаклиев пред "България днес".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов