Избрани Новини

В Банско учредиха Организация за управление на Туристически район Рила – Пирин

Домакинът Георги Икономов ще представлява организацията до нейното учредяване

По инициатива на кмета на община Банско Георги Икономов, в Банско се проведе учредителна среща на Организация за управление на туристически район Рила – Пирин. Съгласно Закона за туризма, България е разделена на девет района. Целта на подобно райониране е обединяване на усилията и сътрудничеството между общините и неправителствените туристически асоциации в посока формиране на общ регионален туристически продукт и съответно реализиране на обща маркетингова и рекламна стратегия.
На учредителната среща, освен домакинът – община Банско, присъстваха представители на общините Сапарева баня, Гоце Делчев, Костенец, Белица, Петрич, Хаджидимово, Дупница, Кресна, Сандански, Разлог, Гърмeн и Якоруда. Неправителствените организации, станали съучредители на новата организация, са Съюзът на туристическия бизнес в Банско, както и СНЦ „Долината на Места“. Очаква се Съюзът на хотелиерите в курорта Боровец също да се присъедини, както и общините Благоевград и Самоков.
Присъствалите взеха решение лицето, което да представлява учредителния комитет пред Министерството на туризма при внасянето на учредителните документи, да бъде домакинът Георги Икономов. Той ще представлява организацията до нейното учредяване. След което общото й събрание на своето първо заседание ще определи свое ръководство и председател. Съгласно законовите изисквания седалище ще бъде областният град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще подсигури МинистерствоТО на финансите като бенефициент по европейски проект в тази сфера.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)