Избрани Новини

Солисти на Мариинския театър представят “Лебедово езеро“

Стара Загора Лайф

05-12-2017, 09:01

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голям хоров концерт на Държавна опера Стара Загора за 24 май на площада

Днес в рамките на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора

Солистите на Мариинския театър Татяна Ткаченко и Иван Оскорбин пристигнаха в България. Те идват в страната ни, за да участват в спектакъла на балета "Лебедово езеро" на сцената на Старозагорската опера на 5 декември в рамките на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора.

Постановката и режисурата е на Силвия Томова - настоящ ръководител на балетната трупа на Старозагорската опера. Гостуването на солистите на балета на Мариинския театър в Санкт Петербург е по нейна идея, която е „прегърната“ веднага от директора на операта Огнян Драганов и е на прага на своето реализиране. „Културата е коспомолитна и няма граница“, коментира Томова пред журналисти при посрещането на гостите на аерогара София. Тя отбеляза, че това е голямо постижение не само за трупата в Стара Загора, но и за България, защото присъствието на артисти от Санкт Петербург е голяма чест. 

Томова обясни, че още след последния концерт на маестро Валерий Гергиев  са проведени разговори с него да се започне инициатива за възстановяване на културните контакти между България и Русия и той е приел предизвикателството с открито сърце. Пристигането на солистите на Мариинския театър за Фестивала на оперното и балетното изкуство е със съдействието на председателя на форум "България-Русия" Светлана Шаренкова.

Почитателите на балета могат да видят  Татяна Ткаченко като Одета- Одилия  и Иван Оскорбин като принц Зигфрид, в  "Лебедово езеро" днес от 19 часа на сцената на Старозагорската опера. Иван Оскорбин идва у нас след продължителен престой в Китай, където изкуството му е било високо оценено.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)