Избрани Новини

Коледният фестивал в Благоевград започва

Мотото му е "Сподели любов, сподели добро“

Започва Коледния фестивал 2017 в Благоевград. Тази година той идва с мотото „Сподели любов, сподели добро“.
По традиция, за 6 поредна година, Благоевград запалва коледните си светлини много бляскаво, интересно и оригинално. Традиционното шествие тръгва от Съдебната палата в 18.15 часа, предвождано от мажоретки и Духов оркестър, за да стигне на пл. „Георги Измирлиев“.

Тази година Работилницата на Дядо Коледа ще бъде открита и ще се помещава в уютното пространството на Градската художествена галерия.

Отново ще я има и инициативата, която се наложи и децата я искат и очакват с нетърпение – „Часът на приказния разказвач“. Всяка вечер между 11 и 15 декември във фоайето на Община Благоевград ще се разказват приказки с характерните чай и бисквитки. Началото на приказките ще постави Драматичен театър „Проф.Енчо Халачев“. На 12 декември футболистът Светослав Дяков ще чете приказка с най-малките. 13 декември е Васко Кръпката, 14 декември – Общинският  куклен театър, а на 15 декември по традиция кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще прочете приказка.
За първи път в Благоевград ще има представление за бебета. На 12 декември в Младежкия дом от 11.00 и 16.30 часа и най-малките зрители ще станат част от културната програма. Постановката се казва „Ту тук, ту там“ и е за деца от 0 до 4 години и техните родители.
Сред останалите изненади в пъстрия Коледен фестивал са коледния концерт на Биг Бенд - Благоевград, голям концерт на почетния гражданин на Благоевград Мая Нешкова в зала „Яворов“, Обща коледна изложба в залите на Градската художествена галерия, Коледа в библиотеката, коледен концерт на Камерната опера в Градската художествена галерия. На 19 декември пък ще бъдат отличени най-добрите спортисти на Благоевград на официална церемония „Спортист на годината“. Детски коледен панаир  съвместно с Фондацията на Станка Желева „Изи Арт“, Коледен концерт на Ансамбъл „Пирин“ и Ансамбъл „Тракия“, благотворителен базар са само част от богатата програма в Коледния фестивал „Сподели любов, сподели добро“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов