ОФК "Пирин" излезе с декларация до съдийската комисия към БФС

Изразяват несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство по време на двубоя между "Левски" и "Пирин"

Декларация от ръководството, треньорите и футболистите на ОФК Пирин ЕООД Благоевград,

на вниманието на всички медии и Съдийската комисия към БФС.

"Уважаеми колеги, ръководители и привърженици на футбола,

Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада, по време на двубоя от 19 кръг на Първа лига между Левски и Пирин.
ОФК Пирин рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но вчерашният двубой бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за ОФК Пирин и отсъждане на абсурдна дузпа в полза на домакините.
Преди година, в подобен сценарий се озовахме при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава ние чинно подадохме жалба до Съдийската комисия на БФС, а в последствие ни бе отговорено, че, Да, има дузпа за Пирин при резултат 0:0, но бидейки пропусната от главния рефер, това не е предрешило крайния изход от двубоя ( загубен в последствие ). Е, за нас, една измислена дузпа вчера предреши крайния изход и искаме последствия.
Бихме искали да обърнем внимание, чрез тази декларация, на цялостната ситуация, а именно, с цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери, да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата.
Уважаеми колеги, апелираме още, Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, за това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите."

С уважение:
ОФК Пирин ЕООД Благоевград