Избрани Новини

Русенец с първа награда в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“

Животът

03-12-2017, 09:00

Снимка:

Еквилибриум

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съвет Банско одобри създаването на туристически район "Рила – Пирин”

Общият брой на творбите е 1091

На официална церемония в Благоевград Д „НП Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград връчиха дипломи и предметни награди на победителите в Четвъртия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила”– познат и непознат. Наградите са за ученически рисунки в две категории – І-ІV и V-ХІІ клас, за разказ (V-VІІ), за есе (VІІІ-ХІІ) и за фотография (І-ХІІ).

В четвъртото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общият брой на творбите е 1091,над четири пъти повече от миналата година. Компетентно жури определи по категории най-добрите творби от постъпилите общо 762 рисунки, 124 разказа и есета и 205 фотографии.

Директора на Национален парк „Рила“ Крисимир Андонов, заместник-областния управител Иван Стоянов, началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов,началника на отдел „Образование“ към Община Благоевград Симона Митова, проф. Драчев от Югозападен университет „Неофит Рилски“ бяха едни от личностите, които връчиха награди на отличените в конкурса ученици.

 

Общо в пет категории бяха връчени първо, второ, трето място и поощрителни награди. Жури определи първо място за „рисунка“ от 1-4 клас да отиде при Парисиана Николова от Велинград, на второ място бе отличена Христина Христова от Благоевград, а на трето Берин Али от Кърджали. В същата категория за възрастова група от 5 до 12 клас, трето място е за Светлана Петрова от Велико Търново, на второ – Десислава Димитрова от Ловеч и на първо – Даниел Петров от Русе. За фотография в конкурса на трето, второ и първо място се класираха Цветелина Грозданова от Панагюрище, Ема Недева от Гоце Делчев и Георги Попадийн от Костенец. Организаторите бяха категорични, че с всяка изминала година, изборът става все по- труден, тъй като децата стават все по-талантливи.Това е и причината в категориите „Разказ“ и „Есе“ да има две втори и две трети места. На първо място със своя разказ бе отличен Мартин Станоев от Благоевград, второ място бе за Милица Иванова от Варна и Енисел Кунчова от Якоруда, трети награди за Метие Ходжова от Велинград и Лора Каменова от Берковица. Първо място за есе грабна Станислава Стефанова от Петрич. На второ място бяха наградени Йоана Борисова от Дупница и Любомира Димитрова от Свищов. На трето място Николай Манолев от Петрич и Семра Молаали от Гоце Делчев.

 

Творбите на участниците ще останат изложени във фоайето на сградата на Младежки дом.

 

Гостите на празника, предимно представители на образователни институции, преподаватели и родители имаха възможност да участват в премиерата на юбилейния филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“ и да разгледат и изложбата от ученически рисунки и фотографии. За доброто им настроение научастници се погрижиха възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на Община Благоевгради Читалище „Никола Й. Вапцаров“ – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов