Избрани Новини

И в Гоце Делчев предупреждават за обилни валежи

Количествата ще са между 35 и 65 л/кв. м, в отделни райони и повече

Кметът на община Гоце Делчев издаде нарочна заповед, въз основа на получено предупреждение за очаквани обилни валежи от дъжд и сняг от Оперативен дежурен при РДПБЗН–Благоевград.
В периода от 30.11.2017 г. – 3.12.2017г., до 12:00 часа, кметовете на кметства с. Борово, с. Баничан, с. Господинци, с. Буково, с. Лъжница, с. Корница, с. Брезница, с. Мосомище, с. Делчево, с. Добротино, с. Попови ливади, трябва да предоставят информация относно нивото на водите във водните басейни над критични стойности, е посочено в заповедта.
При възникване на извънредни ситуации, създаващи непосредствена заплаха за населението, инфраструктурата и околната среда, както и проводимостта на реките и състоянието на язовирите, да бъде изпращана информация незабавно до дежурните на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия /ОбСНРБ/.
В заповедта е посочено също да бъде приведена техника за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи, за изграждане на диги, а така също да се подготвят чували и кметовете на населените места в община Гоце Делчев да уточнят местата за тяхното напълване с пясък.
Във връзка с получено предупреждение за очаквани обилни валежи от дъжд и сняг и обявен оранжев код за област Благоевград, ви уведомяваме, че при възникнали аварийни или бедствени ситуации трябва да позвъните на телефон 112.
Очакват се значителни валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Количествата ще са между 35 и 65 л/кв. м, в отделни райони и повече. В местата със снежна покривка, с очакваните валежи от дъжд и умерения до силен вятър, снеготопенето ще е интензивно.
Според прогнозата за времето, днес на места в Западна България и Родопската област ще има значителни валежи, които ще продължат и през нощта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)