Избрани Новини

Започва регистрацията за конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Компанията стартира инициатива Ден на отворените врати

Компанията стартира инициативата Ден на отворените врати, в която запознава учениците с предимствата на професията електротехник.

ЧЕЗ България стартира инициатива Ден на отворените врати за ученици от професионалните гимназии. Събитието се проведе за първи път през Европейската седмица на професионалните умения, 20-24 ноември, в Плевен, Благоевград и София. Представители на компанията запознаха учениците от горните гимназиални класове с предимствата на професията електротехник и с възможностите за кариерно развитие в компаниите от групата ЧЕЗ в България.

Компанията развива дългосрочна политика за насърчаване и развитие на професионалното образование и за подкрепа на младите таланти в областта на електроенергетиката. На 15 декември 2017 г. стартира шестото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, в който могат да участват ученици по специалност електротехника от 12 клас в професионалните училища и гимназии в Западна България. Регистрацията  се  извършва до 8 декември 2017 г. на сайта www.stipendiant.com. Там могат да бъдат намерени правилата за участие и етапите на състезанието.

„Българският бизнес се нуждае от умни, амбициозни и талантливи специалисти. Чрез този конкурс ние даваме възможност на бъдещите енергетици и икономисти да бъдат оценени в България, за да останат и да развиват своя потенциал тук“, каза Евгения Накова, директор Човешки ресурси в ЧЕЗ България.

Състезанието се провежда в три кръга и се организира в партньорство с Министерството на образованието и науката. Началото му е през декември, а финалът - през март 2018 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг ще получат стипендии за втория учебен срок, както и възможност да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Досега в състезанието са участвали 545 ученици и са раздадени 43 стипендии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов