Обсъждат "Българо-македонските отношения: приоритети, общи перспективи и предизвикателства"

Организатори са евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев и народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев и народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин организират трансгранична кръгла маса на тема: "Българо-македонските отношения: приоритети, общи перспективи и предизвикателства". Събитието ще се състои днес, а домакин ще бъде областният център Кюстендил.

В кръглата маса специално участие ще вземат министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, зам.министърът на външните работи Георг Георгиев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Андрей Лепавцов - посланик на Република Македония в Брюксел.

Във форума ще участват още кметове на общини от България и Македония, народни представители, областни управители и представители на различни институции.

Целта на трансграничната кръгла маса е да бъдат поставени и обсъдени актуални въпроси и проблеми по темата. Акцент в срещата ще бъде и обмяната на опит и сътрудничество относно възможностите за общи проекти в условията на трансграничните региони.

Кръглата маса ще бъде затворена за медии. Брифингът с представители на медиите ще се проведе от 14:30 ч. във фоайето /ет. 2/ на Областна администрация – Кюстендил.