Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ отново първи на конкурс

Завоюваха три златни, един сребърен и три бронзови медала на националния "Пиленце пее"

Възпитаници на Югозападния университет се представиха отлично на VI Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ - 2017, който се проведе в София. Студентите от катедра „Музика“ на Факултета по изкуствата получиха едни от най-високите награди.
Специална награда „Златна статуетка“ и участие в гала концерта спечели четвъртокурсничката в специалност „Изпълнителско изкуство“ (народно пеене) Полина Порумова. С първа награда и златен медал бе отличена Антоанина Николова, студент в трети курс, специалност „Изпълнителско изкуство“. Първа награда и златен медал завоюва и четвъртокурсникът в специалност „Изпълнителско изкуство“ (народни инструменти) Дмитро Труфкин. За дуетно изпълнение с втора награда и сребърен медал бяха отличени третокурсничките Моника Миткова и Михаела Иванова. Михаела спечели и бронзов медал за солово изпълнение. С трета награда и бронзов медал от националния конкурс си тръгна и първокурсничката Беатрис Велинова. Признание получи и техният преподавател известната певица ас. д-р Бинка Добрева. Д-р Добрева получи диплом за отлична педагогическа дейност.
Тазгодишното издание на конкурса се проведе в рамките на три седмици. В него участваха 2000 млади таланти. Организатор на събитието е Народно читалище „Надка Караджова“. Конкурсът се проведе под патронажа на Министерството на културата, кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на Община Красно село Христо Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)