Избрани Новини

Днес музеят в Сандански представя книгата "Силата на думите"

Новините

24-11-2017, 11:07

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят книга за Република Македония в благовградския музей

Авторът на книгата с разкази е Иван Димитров

Археологически музей град Сандански ще бъде домакин на представянето на новата книга с разкази "Силата на думите" на Иван Димитров. Поканата е за днес (24.11.2017г.) от 18:00 часа в сградата на музея, където любителите на литературата ще се срещнат с автора.
Иван Димитров е роден в Кюстендил, израснал в София и е прекарал летата на детството си в Северозапада. Завършил е Българска филология и Културна антропология в Софийски университет "Св. Климент Охридски‘". Автор е на 6 книги с поезия, проза и пиеси. Като драматург дебютира в Ню Йорк с пиесата си "Очите на другите". Печелил е редица конкурси със свои разкази, пиеси и стихотворения.

През 2013г. печели „София Поетики“. Представя България на два пъти на фестивала Interplay Europe за млади европейски драматурзи. Участва в различни поетични пърформанси, от които най-скъпи са му "4х4" и "Актьори срещу поети". Романът му "Софийски дует" (Жанет 45, 2016) е номиниран за Наградата за литература на Европейския съюз. Негови произведения са превеждани на английски, френски, унгарски, сръбски и румънски език.

Последната му книга "Силата на думите" е с 90 разказа в 165 страници. Книгата е с илюстрациите на Мария Налбантова. Преди месец дебютира като актьор с филма "Кораб в стая" на Международния филмов фестивал в Токио.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов