Избрани Новини

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Крими

23-11-2017, 16:37

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Иззети са тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети; Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима души, ръководителят е с мярка за неотклонение до 72 часа

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група е проведена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на територията на Враца и Вършец. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода им за срок до 24 часа са задържани Ц.П. /29 г./, М.П. /27 г./ и В.К. /23 г./, набирали и склонявали българки към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане в страни от ЕС – Австрия и Германия.
При претърсвания и изземвания в жилища, обитавани от участниците в групата, и в автомобилите им са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, както и наркотични вещества.
По досъдебното производство, в качеството на свидетели, пред съдия са разпитани жертви на трафика с цел сексуална експлоатация.
На тримата задържани Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за извършени престъпления по чл. 321, ал. 3, вр. ал.1 и чл. 159 г, вр. чл. 159 а, ал. 2, т. 6, вр. ал. 1 от НК. На ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа, а на участниците – „парична гаранция“.
Действията по разследването продължават.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)