Избрани Новини

Над 3,4 тона нелегален алкохол задържаха митничари в петричко село

За тях не са представени документи за платен, обезпечен или начислен акциз

3487 литра нелегален алкохол задържаха  митническа мобилна група, съвместно със служители на митница Югозападна при проверка в петричко село.

На 14.11.2017 година митническите служители извършват проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране (СМОД), намиращ се в село в община Петрич. Към момента на проверката обектът е бил в работен режим.  Митническите служители установяват липса на справка-декларация за количеството на вложената суровина, съгласно изискването на ЗАДС. При последвалите контролни действия в частния имот на собственика на СМОД се установява, че в две постройки до къщата се съхраняват 2713 литра  в пластмасови бутилки с вместимост 5, 10 и 11 литра и 774 литра в два ПВЦ съдове с вместимост 200 литра и множество пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол.

Общо количество на открития етилов алкохол в частния имот е 3 487 литра, за които не са представени  документи за платен, обезпечен или начислен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен анализ.

След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов