Избрани Новини

Фестивал на толерантността се проведе в Благоевград

Поводът бе Международния ден на толерантността

Жителите и гостите на Благоевград станаха част от  „Фестивал на толерантността“. Той се проведе днес на площад „Георги Измирлиев“ по повод  Международния ден на толерантността. С идея за насърчаване на социалното сближаване, младежи от Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов“, Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" и Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" бяха подготвили различни инициативи, в които главни участници бяха преминаващите през площадното пространство. В подкрепа на провеждането на фестивала се включи и екипът на  „Активно българско общество“ и международни доброволци, които представиха техни инициативи, свързани с темата за социалното  сближаване.
Жителите и гостите на Благоевград взеха участие в интерактивни методи и игри с цел интегриране и сближаване. Имаха възможност да рисуват, да си направят снимки с различни транспаранти, да пишат послания и да правят цветни платна, които бяха опънати на площад „Георги Измирлиев“.  Благоевградчани успяха и да научат повече по темата за социалното разделение и различните начини за справяне с проблема. Имаше и подготвени награди за участниците във фестивала. Младежите бяха подредили стикери, флаери, брошури, чрез които благоевградчани се запознаха подробно с целта на феста. Те бяха подредили и сладки и солени изделия, които бяха награда на включилите се в инициативата.
"Фестивал на толерантността" ("Festival of Tolerance") е част от проект "The Legacy of Inclusion" - пилотна дейност, финансирана от Европейската  младежка фондация към Съвета на Европа и се организира от сдружение "Активно българско Ообщество" съвместно с Община Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)