Избрани Новини

Нова асфалтова настилка слагат на улици в Кавракирово и Михнево

В Кавракирово поне от 35 години насам не е полаган асфалт в селото

Улиците, които се рехабилитира,т са общинска пътна мрежа и грижа за тяхното поддържане има Община Петрич. Дейностите, които се извършват, са в посока цялостно благоустрояване, предвид тежкото състояние. За село Михнево е извършено фрезоване на съществуващата настилка на улицата, която е входно-изходна за селото, положен е нов асфалтов пласт и са почистени прилежащите тротоари. От години насам това практически е първият асфалт, който влиза в уличната мрежа на село Михнево.

За село Кавракирово нова асфалтова настилка се полага по главната улица, започваща от стадиона, покрай площада до излизането на третокласния път с.Първомай – с. Старчево, който също беше изцяло благоустроен. В село Кавракирово се подмени и водопровод около 500 м, за да няма аварии,  които да налагат разкопаване на новия асфалт. Освен това, където е било необходимо, са повдигнати съществуващите улични шахти в двете села.

Кметът на село Кавракирово Александър Треновски заяви, че поне от 35 години насам не помни да е полаган асфалт в селото. „За 2017 година приключват ремонтите на пътната и подземната инфраструктура. Имаме подменени общи 6 000 метра водопровод в града и селата. Изкърпената и положена нова асфалтова настилка за годината възлиза на 13 хил. кв.м за града и 12 хил. кв.м за селата. Максимално бързо се стремим вече да ремонтираме участъците, разкопавани при аварии на водопроводната мрежа”, обобщи кметът на община Петрич Димитър Бръчков.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)