Избрани Новини

Национална асоциация “Българско Черноморие” подкрепя Банско за втори лифт

Тя припознава проблема с изграждането на втори лифт в курорта Банско и Пирин планина за национален проблем

На официалната поща на Общинска администрация Банско бе получено писмо от Национална асоциация “Българско Черноморие” в подкрепа на желанието на курорта ни за развитие. Община Банско благодари за активната позиция, проявена от асоциацията и лично от нейния председател Димитър Канариев. Ето целият текст на изявлението:

“Уважаеми господин кмет на община Банско,

Национална асоциация "Българско Черноморие" припознава проблема с изграждането на втори лифт в курорта Банско и Пирин планина за национален проблем, поради което изразява своята подкрепа за днешния справедлив протест на жителите на община Банско.
Публикували сме в групи и страници в социалните мрежи с няколко хиляди последователи следната позиция:

Национална асоциация „Българско Черноморие” подкрепя протеста на жителите на община Банско за изграждане на втори лифт.
Изпълнителната власт на няколко правителства отказва да даде зелена светлина за изграждане на втори лифт в Пирин.
Тези правителства от малък регионален проблем създадоха голям национален проблем.
Туризма в България е национален приоритетен отрасъл, а не регионален местен занаят.
Претекста, че пишман еколози били пречка за стартиране на процедура за изграждане на втори лифт, е вече изтъркан и смешен.

Ето и „екологичните” доводи на един от главатарите на зелената мафия:
1. „Нямало втори лифт защото никой не е поискал неговото изграждане”
Цял свят разбра, че българския туризъм има нужда от втори лифт в Пирин и иска да бъде изграден, само те не разбрали!
2. Главатаря създател на „зелени политики” дава инженерни решения за разширение на съществуващия лифт. Боже опази хирург да управлява ядрена централа или ядрен физик да те оперира.
3. Туристите трябвало да се будят рано сутринта около 5 часа, за да нямало опашки на лифта. Тук зеления главатар се припознава, като генерал който вдига войниците сутринта за строева подготовка. Явно не прави разлика между туристи и войници.
4. Като черешката на тортата самозабравилият се „експерт еколог” изтъква с радост, че липсата на втори лифт е довела до това, че на много банскалии имотите се разпродават от частни съдебни изпълнители за 100-200 евро кв.м. – което било нормална цена!?!
Да се радваш, че част от икономиката на България може да бъде докарана до фалит е чиста проба подривна дейност. По-малко приходи в бюджета значи по-ниски пенсии, значи по-недостъпно здравеопазване. Това желае зелената мафия – в България да има бедни и прости българи, за да може да бъдат лесно лъгани.

Защо изпълнителната власт приема тези „научни, експертни и екологични доводи” никой не знае. Приканваме всички българи да подкрепят справедливия, национално значим протест на хората от Банско, за да не дойде частен съдебен изпълнител и в други домове, а хората да се принудят да живеят в землянки сред природата.

Води кмете хората – това не е регионален, а национален проблем!

Желаем Ви благополучие и успешен зимен сезон!

С уважение,
Димитър Канариев
Председател на УС на
Национална асоциация "Българско Черноморие"Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май