Избрани Новини

Дадоха ефективна присъда на пиян, шофирал незаконно чужд автомобил

15 месеца лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване получи В. Стойков от с.Мърводол

Петнадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от четиридесет и два месеца е наказанието, наложено на В. Стойков от с. Мърводол, общ. Невестино, за извършено от него престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 2, пр. 1, вр. чл. 346, ал. 1 от НК.

На 25.10.2017 г., в дома на подсъдимия в с. Мърводол, общ. Невестино, му гостувал неговият приятел Е.А. Мъжът пристигнал с лек автомобил „Субару“, като го паркирал на улицата, а ключа от него оставил в кухнята. Двамата седнали да се почерпят с алкохол по повод раждането на внуче и докъм един часа през нощта изпили бутилка ракия.

Когато гостенинът излязъл до тоалетната, Стойков решил да се повози с чуждия автомобил. Той взел ключа, качил се в колата и отпътувал. Първоначално шофирал из селото, след което се насочил към с. Невестино в посока Дупница. По пътя загубил контрол над МПС-то и катастрофирал. Автомобилът излязъл от пътното платно и се забил с предната си част в канавката отляво на пътя, при което последвала повреда на превозното средство. Неустановено лице подало сигнал на тел. 112 за възникналото ПТП.

Междувременно и собственикът на автомобила заявил в полицията за незаконно отнемане на колата му. Пристигналите на място служители на „Пътна полиция“ при ОДМВР – Кюстендил извършили проверка на Стойков за употреба на алкохол с техническо средство, като индикаторната скала на уреда отчела 2.28 промила.

В хода на воденото бързо производство срещу Стойков са били установени повреди на МПС на стойност 2200 лева.

В съдебно заседание е било сключено споразумение между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, който се е признал за виновен за извършеното от него престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)